Om oss

SafeE AB är ett piggt Stockholmbaserat företag som etablerades 2005. Företaget ägs och drivs av familjen Pira. 

Kent Pira är företagets VD, han är fd. polis och låssmed. Kent har en bred bakgrund inom säkerhetsbranschen där han även arbetat som väktare, ordningsvakt och säkerhetsassistent, innan SafeE startades arbetade han i 17 år inom Stockholmspolisen. 

De sista 10 åren inom polisen var tjänsten speciellt inriktad mot företagsinbrott och bostadsinbrott. Kent höll föreläsningar och utbildningar både externt och internt, huvuduppdraget var att utveckla och driftsätta Citypolisens strategier mot bostadsinbrott. I och med detta har SafeE en särskild förmåga att grundligt förstå ett säkerhetsproblem och inom det egna produktområdet och utveckla nya produkter i syfte att minska kundens risknivå och på så sätt bidra till en tryggare vardag.

Utmärkelser

Idag är SafeE ett företag som bär flera utmärkelser, finalist i kategorin Årets säkerhetsnål utfärdat av Security Awards 2010. Finalist i utmärkelsen Årets Produktnyhet utfärdat av Svensk byggtjänst, tidningen byggindustrin samt Nordbygg 2016.

Produkter

Med årens lopp har SafeE etablerat nya produkter och varumärken ex. den taktiska ficklampan TacOne® och det bygelfria låset COVERLOCK® och fler produkter är att vänta. 

Samarbetspartners

SafeE har knutit till sig internationella samarbetspartners både i Sverige, Danmark, Tyskland, Kina, Turkiet och Sydafrika. 

 

Copyright   2018 SafeE AB